مارا در گوگل محبوب کنید ...

face.png face.png
  • کاربران آنلاین : 0
  • بازدید امروز : 329
  • بازدید دیروز : 1710
  • بازدید این هفته : 10692
  • بازدید این ماه : 93973
  • بازدید کل : 2935632


telegram

بسیاری از آقایان مخصوصا زوج‌های جوان در ابتدای ازدواج، به‌خصوص در سال اول به دلیل کم‌تجربگی دچار اختلالات و اختلافات متعددی در زمینه روابط زناشویی می‌شوند. بیشتر این اختلالات را می‌توان به‌راحتی و تنها طی چند جلسه مشاوره با روانشناس برطرف کرد اما متاسفانه خیلی از افراد به دلیل «کم‌رویی و خجالت» از مراجعه به متخصص خودداری کرده و برای برطرف کردن مشکل زودانزالی به خوددرمانی روی می‌آورند.

به این ترتیب نه‌تنها مشکل‌شان رفع نمی‌شود بلکه ممکن است دچار ناتوانی جنسی یا اختلالاتی شوند که کنترل و درمان‌شان دشوار است. در این مطلب به بررسی راهکارهای موجود برای درمان زودانزالی توسط سیدعلی دربانی، کارشناس ارشد مشاوره خانواده و درمانگر اختلالات زناشویی می‌پردازیم.

اختلال انزال زودرس زندگی‌تان را تهدید می‌کند
بین عوامل مرتبط با انزال زودرس، مسائل بیشترین فراوانی را دارند. انـزال زودرس بـه انـزالی غیر قابل کنترل گفته می‌شود که قـبـل از انـجـام رابطه یا مدت زمان بسـیـار کـمـی پـس از آن بـا میزان تحریک کم و خلاف میل فـرد انـجـام گیـرد. از دیدگاه دیگر، انزال کمتر از ۲ دقیقه که بدون کنترل شخص انجام گیرد را انزال زودرس گویند. با این حال زمان استانداردی برای رسیدن به اوج رابطه در نظر گرفته نشده است چون این زمان بسته به نظر و رضایت افراد از رابطه زناشویی از هر زوج تا زوج دیگر متفاوت است.

البته مسلم است که زنان معمولا دیرتر از مردان به اوج رابطه زناشویی می‌رسند بنابراین عدم آگاهی زوجین از چگونگی ایجاد تطابق، زمان طولانی به اوج رسیدن زوجه و زمان کوتاه‌تر زوج باعث تشدید این مشکل می‌شود در حالی که می‌توان با آموزش صحیح در این زمینه از احساس نارضایتی زوجین جلوگیری کرد.

مشکل فقط از شما نیست!
تحقیقات نشان می‌دهد در جهان ۳۰ تا ۵۰ درصد زوج‌ها از انواع اختلالات زناشویی رنج می‌برند. این در حالی است که ارتباط قابل ملاحظه‌ای بین رضایت زناشویی و صفا و صمیمیت زوجین وجود دارد. در مطالعات انجام شده تا به حال نتایج متفاوتی در مورد فراوانی این اختلالات ارائه شده است. در واقع مسائل فرهنگی هر جامعه، سطح توسعه‌یافتگی، سطح اقتصادی، سطح آگاهی عمومی در مورد مسائل زناشویی و … بر فراوانی این اختلالات جنسی تاثیرگذار است و تغییرپذیری نتایج تحقیقات مختلف را توجیه می‌کند.

شاید مشکل زودانزالی به دلیل مصرف دارو باشد
از عوامل موثر در اختلال انزال زودرس می‌توان به فاصله زیاد بین روابط زناشویی اشاره کرد. وقتی احساسات زناشویی بین زوجین متراکم می‌شود، معمولا کنترل یک‌باره آنها دشوار شده و منجر به انزال زودرس می‌شود. علاوه بر این بیشتر افراد در اوایل زندگی زناشویی به دلیل تجربه کمی که دارند دچار این مشکل می‌شوند و به مرور زمان باتجربه بیشتر مشکل‌شان رفع می‌شود. عوامل پزشکی بازدارنده نظیر آسیب‌های جسمی، تداخلات دارویی و مشکلات هورمونی هم از دیگر عوامل زود انزالی هستند.

برای درمان انزال زودرس به صورت خودسرانه اقدام نکنید
استفاده از کرم‌ها و اسپری‌های کاهش‌دهنده حس سطحی هم می‌تواند باعث کاهش این مشکل شود اما به یاد داشته باشید برای رفع اختلال زودانزالی هرگز از اسپری بی‌حسی دندان استفاده نکنید. این اسپری‌ها در بلندمدت‌ باعث اختلال در نعوظ می‌شوند. پس فقط از کرم‌ها و اسپری‌های مخصوص تولید شده توسط شرکت‌های مجاز و مورد تایید وزارت بهداشت استفاده کنید. در صورت استفاده از این محصولات بهتر است قبل از شروع رابطه موضع را با صابون شست‌وشو دهید تا از بی‌حسی بیشتر جلوگیری شود. نکته مهم اینکه استفاده خودسرانه و بیش از حد از این محصولات عوارض زیادی در پی دارد پس مصرف آنها را به آخرین مرحله از درمان موکول کنید. توصیه می‌شود حتما قبل از مصرف آنها با مشاور خانواده مشورت داشته باشید.

انزال زودرس، شایع‌ترین اختلال مردان زیر ۴۰ سال!
طی مطالعات انجام شده فراوانی اختلال در میل زناشویی ۵ درصد، اختلال در نعوظ ۳۰ تا ۵۰ درصد، انزال زودرس ۲۵ تا ۴۵ درصد و انزال دیررس ۸/۳ درصد تخمین زده شده است. هریک از اختلالات فوق می‌تواند هم ریشه جسمانی و هم ریشه در مسائل روانی داشته باشد اما انزال زودرس تقریبا همیشه ریشه روانشناسی دارد. در واقع اگر اختلال نعوظ شایع‌ترین بیماری زناشویی مردان بالای ۴۰سال باشد، قطعا انزال زودرس شایع‌ترین بیماری زناشویی مردان زیر ۴۰سال است.

اضطراب و ترس را کنار بگذارید
یکی از دلایل اختلال زودانزالی در مردان عوامل و مشکلات روانی بازدارنده است؛ ازجمله اضطراب، هیجان و استرس‌های روانی که فرد در زندگی روزمره با آنها روبه‌رو می‌شود. این هیجانات و استرس‌ها معمولا باعث می‌شوند فرد حین رابطه، راحتی و تمرکز خود را از دست بدهد. یکی دیگر از مشکلات روانی موثر بر این وضعیت، «ترس» از بروز اختلا‌ل نعوظ است. در واقع ترسی که فرد نسبت به از دست دادن نعوظ دارد باعث می‌شود به صورت ناخودآگاه انزال زودتر از موعد رخ دهد.

تکنیک ماستر و جانسون برای درمان زودانزالی
برای درمان مشکل انزال زودرس چندین روش وجود دارد. پیشنهاد می‌شود ضمن استفاده از این مطالب آموزشی، خجالت را کنار گذاشته و با متخصصان دوره‌دیده زیر نظر سازمان نظام روانشناسی مشورت کنید. یکی از راهکارهای درمانی تکنیک ماستر و جانسون است. این تکنیک از موثرترین روش‌های درمانی است که تاکنون برای درمان انزال زودرس شناخته شده است اما نیاز به اراده و تمرین زیاد دارد. در حقیقت این روش شامل یادگیری، تشخیص و کنترل احساسات و رفتارهایی است که منجر می‌شود فرد به اوج رابطه برسد. در این تکنیک ابتدا تحریک صورت می‌گیرد سپس هر زمان که فرد به اوج رابطه نزدیک می‌شود، تحریک را متوقف کرده و بعد از چند لحظه با فروکش کردن احساسات، دوباره اقدام می‌کند. به این ترتیب بعد از چند هفته تمرین می‌توان مراحل روابط را تحت کنترل درآورد.

تازه‌دامادها بیشتر به زودانزالی مبتلا می‌شوند!
اغلب کسانی که دچار این بیماری هستند به دلایل مختلف اخلاقی و فرهنگی از مراجعه به پزشک امتناع می‌کنند، اگرچه همه این بیماران از یافتن راه‌حلی برای رهایی از آن خوشحال می‌شوند. طبق تحقیقات به عمل آمده انزال زودرس در افرادی که تازه ازدواج کرده‌اند بیشتر است که می‌توان علت آن را اضطراب و شرایط استرس‌آور زمان رابطه زناشویی دانست. در واقع تصور می‌شود که این حالت به دلیل نگرانی از رضایت همسر رخ می‌دهد.

تاثیر داروهای‌ ضد افسردگی
داروهای مهار کننده بازجذب سرتونین که از دسته داروهای ضدافسردگی هستند در درمان این مشکل موثر هستند. از این موارد می‌توان به داروهای خانواده اس‌اس‌آر‌آی اشاره کرد که شامل داپوکستین، فلوکستین، پاروکستین و سرتالین می‌شود. این داروها را حتما باید زیر نظر پزشک مصرف کرد زیرا ماهیت اعتیادآور و شرطی کننده دارند.

در انتها باید یادآور شد راهکارهای متفاوتی برای درمان این اختلال موجود است اما هیچ‌گاه به توصیه اطرافیان و دوستان خود برای درمان این مشکل از مواد افیونی و خانواده مخدرها استفاده نکنید. متاسفانه امروزه علت بسیاری از اعتیادها، امید به رفع اختلالات جنسی است، درحالی که با مصرف این مواد نه‌تنها روابط زناشویی بهبود پیدا نمی‌کند بلکه مشکل اعتیاد نیز به این اختلالات اضافه می‌شود.


ارسال نظرات