- بیماری های جنسی (۲۳)
- دانستنیهای ازدواج (۷۰)
- دانستنیهای بارداری (۸۷)
- دانستنیهای جنسی بانوان (۳۱۴)
- ارگاسم بانوان (۲۰)
- قاعدگی ( پریود ) (۱۸)
- دانستنیهای جنسی مردان (۲۸۹)
- دانستنیهای خانواده (۶)
- دانستنیهای شخصیت شناسی (۱)
- دانستنیهای عمومی (۹۴)
- چاقی و لاغری (۱۰)
- دانستنیهای ایدز (۱۸)
- دستهبندی نشده (۵)
- سه راه مختلف برای تغذيه روحی همسرتان
- تکنیکهای ارگاسم چندگانه در مردان
- درمان کاهش میل جنسی
- ۱۰ فایده شگفت آور رابطه جنسی برای سلامتی
- مناسب ترين زمان استفاده از تست های بارداری خانگی چه موقع است؟
- هایمنوپلاستی (ترمیم پرده بکارت) و بررسی آثار حقوقی آن
- توصیه های بهداشتی برای رابطه ی جنسی مقعدی
- مزایای رابطه جنسی در دوران بارداری
- برای تجربه یک رابطه جنسی خوب و قوی کردن آن، این کارها را فراموش نکنید
- دلیل کم شدن میل جنسی همسرم چیست؟
- از نظر علمی بهترین زمان برای رابطه جنسی چه موقع است؟
- مصرف روی (زینک) چه تاثیری بر عملکرد جنسی مردان دارد؟
- ۱۰ علت اختلال نعوظ در مردان
- شکستگی آلت تناسلی مردان، علل، عوارض و درمان آن
- نکاتی مهم برای زوجها در خصوص رابطه جنسی بعد از بچه دار شدن
- کاربران آنلاین : 0
- بازدید امروز : 1504
- بازدید دیروز : 5217
- بازدید این هفته : 38689
- بازدید این ماه : 185613
- بازدید کل : 2522002
شايد هرکدام از ما در ميان آموزه هايي که در دوران کودکي داشته ايم اين مطلب را به خاطر بياوريم که ما را از دانستن درباره دستگاه تناسلي شديدا منع کرده اند. ولي واقعيت اين است که اطلاع کافي درباره دستگاه تناسلي و عملکرد آن و چرخه جنسي براي هر فرد بالغي لازم و ضروري است چرا که اين اطلاعات ميتواند از بروز بسياري از بيماري هاي جسمي و ناهنجاري هاي روحي جلوگيري بکند. البته در صورتي که از منابع آگاه و مطمئن و در زمان مناسب گرفته بشوند. بسياري از دانسته هاي ما ميتواند در زمان بروز مشکل يا بيماري، پزشک را در تشخيص به موقع و درمان سريعتر و بهتر بيماري مان ياري بدهد.
دستگاه تناسلي زنانه به طور کلي شامل دو بخش است. بخش بيروني و بخش دروني.
.
بخش دروني شامل تخمدان ها، لوله هاي فالوپ، جسم رحم، دهانه رحم(سرويکس) و واژن است.
.
تخمدان ها (ovary) دو عدد بوده و در دو طرف قرار گرفته اند. عملکرد تخمدان ها توليد و پرورش تخمک است. در هر سيکل ماهيانه يک به طور متوسط يک تخمک از يک تخمدان آزاد مي شود و در فضاي شکمي در کنار لوله هاي فالوپ رها مي شود؛ اين پروسه تخمک گذاري ناميده مي شود. هر خانمي که دچار خونريزي ماهيانه بشود، غالبا تخمک گذاري هم دارد و بنابراين قابليت بارداري هم خواهد داشت.
.
لوله هاي فالوپ (fallopian tube)، لوله هايي هستند که از طرفين جسم رحم خارج شده و تا کنار هر تخمدان آمده اند. درون لوله هاي فالوپ، مژک هايي هستند که حرکت و زنِش به سمت جسم رحم دارند. همين حرکت مداوم مژکها باعث کشيده شدن و حرکت تخمک درون لوله فالوپ مي شود. در واقع لوله فالوپ يک مسير انتقالي زنده براي انتقال تخمک است. گاهي اسپرم که از واژن وارد دستگاه تناسلي زنانه شده در لوله فالوپ به تخمک مي رسد و درون لوله، تخمک را بارور ميکند. در هر حال تخمک بارور شده بايد براي لانه گزيني به جسم رحم برسد.
.
جسم رحم (uterus) در واقع همان جسم گلابي شکلي است که مخاطي ضخيم دارد و محل لانه گزني تخم و تشکيل جفت و پرورش جنين است. در طي روند خونريزي ماهيانه، اين مخاط جسم رحم است که با عروق خوني فراواني که دارد، کنده شده و ريزش پيدا مي کند. در جريان بارداري به دليل هورمون هاي ترشح شده بوسيله جفتي که در جسم رحم کاشته شده است، مخاط رحم کنده نشده و ريزش پيدا نميکنند بلکه رشد بيشتري کرده و تخم را درون خود پرورش ميدهند.
.
سرويکس يا دهانه رحم (cervix) در واقع بخش مابين واژن و جسم رحم است. اين دهانه سوراخي بسيار ريز دارد که فقط اسپرم ميکروسکوپي مي تواند از آن عبور کرده و وارد جسم رحم بشود ولي پنيس (آلت تناسلي مردانه) هرگز قادر نيست از آن عبور کند. در هنگام زايمان اين دهانه بوسيله هورمون هاي مترشحه در آن زمان به اندازه اي باز مي شود که جنين را از خود عبور دهد.
.
واژن (vagyna) در واقع کانال مخاطي است که در هنگام مقاربت، آلت مردانه (پنيس) به آن وارد مي شود و در هنگام انزال مايع مني در آن مي ريزد.
.
بخش بیرونی دستگاه تناسلی بانوان
.
اما بخش بيروني شامل لابياهاي بزرگ، لابياهاي کوچک، پرده بکارت، کليتوريس، دهانه پيشابراه و دهانه واژن است.
.
لابياهاي بزرگ و کوچک (labia magora & minora) دو چين غشايي هستند که ناحيه تناسلي زنانه را از بيرون مي پوشانند. در هنگام تحريک جنسي اين پرده هاي غشايي پرخون شده و کنار مي روند. يکي از علايم رسيدن خانم به مرحله اوج لذت جنسي و آمادگي براي دخول، همين پر خون شدن لابياها است.
.
پرده بکارت توضیحات کامل درباره پرده بکارت را از اینجا بخوانید.
.
کليتوريس (clitoris) برجستگي کوچکي است که در منتها اليه فوقاني لابيا هاي کوچک قرار دارد. اگر لابياهاي کوچک را به سمت بالا دنبال کنيد، در بالاترين نقطه که به هم مي رسند، برجستگي کوچکي لمس خواهيد کرد که زير لبه به هم رسيده لابيا ها قرار دارد. اين برجستگي در واقع معادل پنيس در آقايان محسوب ميشود؛ و در صورت تحريک، بزرگ و برآمده خواهد شد. اصلي ترين بخش تحريکي خانم ها همين کليتوريس است که بوسيله لامسه تحريک خواهد شد و در به ارگاسم رسيدن خانم نقش مهمي را ايفا خواهد کرد.
.
دهانه پيشابراه (urethra) قسمتي از دستگاه ادراري است ولي به جهت اينکه بالاي دهانه واژن و در نزديکي اندام تناسلي زنانه قرار گرفته است به آن مي پردازيم. اين مجاورت گاها موجب بروز عفونت خصوصا در دفعات اول نزديکي براي خانم مي شود که با سوزش ادرار خودش را نشان خواهد داد. و يکي از دلايل اصلي تاکيد بر رعايت بهداشت جنسي همين عفونتهاي دستگاه ادراري است. ضمنا بايد دقت کرد که هنگام نزديکي خصوصا در دفعات اول با دهانه واژن اشتباه گرفته نشود.
.
دهانه واژن (vaginal opening) پايينترين بخشي است که در ناحيه تناسلي واقع شده و بزرگتر از دهانه پيشابراه است و مدخل ورودي پنيس مي باشد. دهانه واژن به دليل ارتباط زيادي که با محيط بيروني دارد بايد از نظر بهداشتي بسيار مراقبت بشود. زيرا محل خوبي براي ورود ميکروب به دستگاه تناسلي است. پرده بکارت هم در ورودي همين دهانه قرار گرفته است.
نظرات
بسیار عالی بود تشکر ازمعلو مات شما ممنون